Malins efterrätt

Ni är några som ville ha receptet på min efterrätt. Här kommer det


FRYST CRÈME FRAICHE-TÅRTA

 8 bitar
 2 äggvitor
1 1/2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vanillinsocker
1 liten citron
2 dl Crème Fraiche

Till formen:
6 digestivekex (smulade) 

Skilj äggvitorna från äggulorna. Lägg äggulorna i en stor skål. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa därefter grädden. Blanda äggulorna med socker, vanillinsocker, det rivna skalet och saften av citronen med Crème Fraiche. Vänd försiktigt ner vispgrädde och äggvitor. Blanda väl (försiktigt).

Häll blandningen i en form (1 1/2 l) gärna med löstagbar botten. Botten ska vara täckt med hälften av de smulade kexen. Resten strös över smeten. Täck formen med plastfolie och ställ den i frysen. Efter fyra timmar är tårtan genomfrusen och klar att servera. Låt den gärna tina en halvtimme innan servering, då blir den som godast!

OBS! Oblandad Crème Fraiche går ej att frysa. Blandad i denna tårta går det däremot alldeles utmärkt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0